Opruimen

Opruimen

Alles wat je nu al opruimt, sorteert, en inpakt, scheelt je straks veel werk. Fijn, want straks heb je het al razend druk met alles wat er te regelen is met de verhuizing!

Beginnen:
– Haal dozen en inpakmateriaal.
– Regel een opslag indien mogelijk.
– Maak wat tijd vrij.

Sorteer de spullen op de volgende manier:
– Dit doe ik weg.
– Opslaan (mee te verhuizen spullen).
– Overige spullen (die je nog dagelijks nodig hebt).

Maak ruimte in de bergruimtes.

Begin met het opruimen van zolder, garage, schuur en bergkasten. Dit is het meeste werk. Direct ontstaat er ruimte voor de spullen die je dagelijks nodig hebt en nog even niet op kan slaan. De overige spullen pak je in, sla je op of kunnen weg.

Durf afscheid te nemen van wat spullen

Ga met een kritisch oog door je spullen. Natuurlijk zijn items met emotionele waarde en fotomateriaal uitgezonderd. Maar ga je spullen die je 10 jaar lang opgeslagen hebt, nu wel gebruiken? Leg het even apart en denk erover na.

Vaak gaan de spullen waarover je twijfelt, mee naar de volgende woning, om vervolgens toch weg te doen.

Wat haal ik weg en wat laat ik staan?

Ga voor een neutrale uitstraling in je woning. Haal weg waarvan jij denkt dat het te smaakgevoelig is of te persoonlijk. Denk aan o.a.:
– Mandjes en bakjes van de huisdieren
– Persoonlijke foto’s
– Souvenirs
– Kleding en verzorgingsproducten
– Kinderspeelgoed en knutselwerken

Dit maakt het makkelijker voor een geïnteresseerde, om de eigen situatie te kunnen plaatsen in jouw woning. Al die persoonlijke items leiden af van waar het om gaat.
De woning.

Je laat staan wat jouw woning aantrekkelijk maakt.
Voorkom een teveel aan meubels. Liever een aantal grote meubels dan veel kleine.
We willen dat de woning ruimtelijk en sfeervol overkomt.

In de te downloaden “checklists”, ga ik per ruimte duidelijk aangeven, wat je weghaalt en wat je laat staan. Handig om deze op een tablet op te slaan, zodat je ze kunt nalopen en afvinken.

Een kratje voor elke kamer

Door in iedere kamer een kratje te zetten, maak je het makkelijk om snel op te ruimen voor het maken van de foto’s en tijdens de bezichtigingen. Maak plaats in een kast, om deze in te schuiven.

De mooiste spullen bewaren voor het stylen

Houd wel wat decoratieve spullen achter de hand, voor het stylen van de woning. Iets voor aan de wand, een paar boeken, wat vaasjes, planten etc. Het is de bedoeling dat de woning opgeruimd is en sfeervol ingericht.

Vaste kasten

Vaste kasten mogen ingekeken worden. Met vaste kasten moet je denken aan alles wat ingebouwd en mee verkocht wordt.

  1. Inbouw kasten.
  2. Meterkast en trapkast.
  3. Keukenkastjes incl. de koelkast.

Het is niet gebruikelijk dat bij een bezichtiging álle kasten geopend worden. Maar het mag en het gebeurt wel! Een trap en een meterkast worden altijd van binnen bekeken.

En nu?

Nu je weer iets kwijt kunt in je kasten, de schuur/berging en op zolder, is het eenvoudiger om je woning netjes te houden. Woonraad en persoonlijke spullen hoeven nu niet in de kamer rond te slingeren, je kunt het nu gemakkelijk kwijt in je bergruimtes. Fijn, want ook tijdens de verkoop van je woning, gaat alles gewoon door!

Door naar de pagina onderhoud!